Stampot rode kool

Uit een krant van 8 februari 1936:


Stampot  rode  kool

Een kostje voor de kou:
Stamppot rode kool (4 pers.)


1 kleine rode kool, 1.1/2 k.g. aardappelen,                                                                

 3/4 l. kokend water, 3 à 4 uien,                                                                                      

4 zure appelen, 150 gr. vet,                                                                                            

2 à 3 theelepels Maggi’s Aroma,                                                                                    

2 afgestreken eetlepels suiker,                                                                                    

2 afgestreken eetlepels zout,                                                                                          

een paar kruidnagelen, een beetje azijn. 

Snijd de rode kool in enige stukken, verwijder de stronk.                                                

Zet ze op met het kokende water, het zout, de azijn en de kruidnagelen.                                    

 Kook ze zachtjes 1.1/2 uur.

Voeg dan de geschilde, gewassen en in stukken gesneden appelen en aardappelen toe en de gesnipperde, in een beetje vet gebakken uien.                                                                                                             

Laat alles nog ¾ uur koken.                                                                                          

Voeg vet, suiker en de Maggi’s Aroma toe en stamp alles goed dooreen.

www.oud-schoonebeek.nl