Drentse veentrappersschotel

Drentse veentrappersschotel

 

De veentrappersschotel een kliekjesgerecht.

Een restje witte bonen, een restje bruine bonen, aardappels en spek zijn de hoofdingrediënten. Net als bij veel Drentse gerechten werd er stroop bij gegeten. Het lijkt een vreemde combinatie maar het smaakt prima.

 

250 gram gare witte bonen

250 gram bruine bonen

400 gram gekookte aardappelen

300 gram gesneden uien

500 gram mager vers spek of mager rookspek in blokjes

200 gram komijnekaas in blokjes of geraspt

10 gram boter

zout en peper

 

Bereiding:

Verhit de boter en laat het schuim wegtrekken

Bak het spek en de uien

Voeg bonen en aardappels toe en verwarm goed

Voeg de komijnekaas toe en laat smelten onder regelmatig even roeren

Breng op smaak met peper en zout

 

Serveren:

Lekker met stroop en augurkjes, zilveruitjes of courgette in het zuur

www.oud-schoonebeek.nl