Drentse veentrappersschotel
Drentse veentrappersschotel
De veentrappersschotel een kliekjesgerecht.
Een restje witte bonen, een restje bruine bonen, aardappels en spek zijn de hoofdingrediënten. Net als bij veel Drentse gerechten werd er stroop bij gegeten. Het lijkt een vreemde combinatie maar het smaakt prima.
250 gram gare witte bonen
250 gram bruine bonen
400 gram gekookte aardappelen
300 gram gesneden uien
500 gram mager vers spek of mager rookspek in blokjes
200 gram komijnekaas in blokjes of geraspt
10 gram boter
zout en peper
Bereiding:
Verhit de boter en laat het schuim wegtrekken
Bak het spek en de uien
Voeg bonen en aardappels toe en verwarm goed
Voeg de komijnekaas toe en laat smelten onder regelmatig even roeren
Breng op smaak met peper en zout
Serveren:
Lekker met stroop en augurkjes, zilveruitjes of courgette in het zuur