Drentse veenstekersschotel

Drentse veenstekersschotel

 

Ingrediënten voor

Drentse veenstekersschotel

  • 2  uien
  • 1 el boter
  • 250 g spekblokjes
  • 200 g komijnekaas
  • 400 g witte bonen uit blik
  • 400 g bruine bonen uit blik
  • 700 g krieltjes voorgegaard
  • 2 el appelstroop

Pel en snijd de uien in halve ringen.

  • Verhit de boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Voeg de uien en de spekblokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin.
  • Rasp de komijnekaas fijn.
  • Voeg de bruine bonen (inclusief het vocht), witte bonen (inclusief het vocht), de krieltjes toe, de komijnekaas en de appelstroop toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook. Laat circa 6 minuten koken onder voortdurend roeren tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

 

www.oud-schoonebeek.nl