Drentse veenstekersschotel
Drentse veenstekersschotel
Ingrediënten voor
Drentse veenstekersschotel
- 2 uien
- 1 el boter
- 250 g spekblokjes
- 200 g komijnekaas
- 400 g witte bonen uit blik
- 400 g bruine bonen uit blik
- 700 g krieltjes voorgegaard
- 2 el appelstroop
Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit de boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Voeg de uien en de spekblokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin.
- Rasp de komijnekaas fijn.
- Voeg de bruine bonen (inclusief het vocht), witte bonen (inclusief het vocht), de krieltjes toe, de komijnekaas en de appelstroop toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook. Laat circa 6 minuten koken onder voortdurend roeren tot de kaas volledig is gesmolten.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.