1968 Bruggen

Bruggen

 

Het onttrekken van een aantal bruggen over het te verbreden Stieltjeskanaal aan het openbaar verkeer is gistermiddag in de Drentse Staten uitgelopen op een politieke beslissing. Toen de PvdA liet doorschemeren dat het college van GS het voorstel beter kon terugnemen om het nog eens opnieuw te bekijken, werkte dit blijkbaar in de Staten als een rode lap op een stier. De PvdA sloot (met uitzondering van de gedeputeerden Albrecht en  Londo) de gelederen en maakte met de Boerenpartij, CPN en PSP een front tegen de rechtse fractie, VVD, Binding Rechts en de vijf gedeputeerden.

De hoop, die het eerste uur van een bijna twee en een half uur durend debat, was gaan leven in de harten van meer dan veertig bewoners van Stieltjeskanaal, die op de publieke tri- bune zaten, was na het voorstel van de PvdA-fractievoorzitter Meijer in één klap verdwenen. Bij monde van de heren Folkers (PvdA), de Langen {VVD), Kremer (CPN), Oosterhuis

(rechtse fractie) en Pekel (Boeren- partij) bleek dat men het er in feite wel over eens was dat de voor het dorp zo belangrijke schakel, de brug in de NAM-weg gehandhaafd diende te worden.

Naar onze mening had de PvdA- fractie er verstandiger aan gedaan eerst het college van GS nog eens te polsen of men nog niet eens wilde gaan studeren op handhaving van de brug in de NAM-weg. Het leek nu een beetje op de taktiek: alles of niets. Duidelijk is gistermiddag wel geworden dat deze taktiek voor de buurtschap Stieltjeskanaal helemaal niets heeft opgeleverd.

 

 

www.oud-schoonebeek.nl